dimarts, 3 de febrer del 2009

الحراقة Arribades per mar.

El diccionari defineix pastera com "embarcació petita, de fons pla, sense carena". Són, per tant, una mena d'embarcacions, però el que és segur és que les barques amb què arriben a les nostres costes alguns immigrants africans generalment no són pasteres.Tots ells, però, busquen un futur millor al nostre món. Els àrabs les anomenen ﺣﺮﺍﻗـة o "cremadors"; del verb àrab ﺣﺮﻗ" cremar"


Preguntes:
1.Què en penses d'aquesta definició al diccionari
2.Quina opinió tens que vinguin amb aquest tipus de vaixell ?

Esperem les vostres respostes i comentaris.
Mireu, a més, aquest vídeo per tenir més informació.


Escriviu-nos a joseppotriessafor@hotmail.com
o deixeu el comentari en aquest web. Gràcies!

També us deixem un article interessant aparegut al Periódico de Catalunya , amb el títol "Les arribades de 'sense papers' en vaixell i avió baixen quasi el 30%" i un article de la BBC sobre "els pasterers " algerians "Algèria, immigrants: un viatge cap al desconegut "

2 comentaris:

  1. на этом видео мы видим имигрантов-люди которые переежают в другие страны из-за каких-то проблем в своей стране.люди которых мы видим на этом видео прибыли в другую страну с африки.жизнь в тех краях тяжёлая,имеються проблемы с деньгами,с питанием с транспортом и т.д.эти люди прибыли в эту страну на обычных лодках...очень много часов в пути..многие не выдерживают этиx "испытаний" и склонны к смерти.

    En aquest vídeo, veiem els immigrants, les persones que es desplacen a altres països a causa d'alguns problemes en el seu país. Persones a les que veiem en aquest vídeo va arribar a un altre país d'Àfrica. La vida és dura, hi ha problemes amb els diners, amb els àpats i el transport, etc... Aquestes persones van arribar a aquest país en els vaixells convencionals ... un munt d'hores a la carretera .. Molts no resisteixen a aquestes "proves" i són propensos a la mort.

    Olesia Dudkina 4C.Volgograd,Rússia
    IES La Serreta de Rubí

    ResponElimina
  2. Zycie jest ciezkie i na koncu umierasz, ale kazdy z nas ma prawo do tego aby przezyc to zycie w jak najlepszych warunkach. Dlaczego wec coraz wiecej ludzi ucieka ze swoich krajow w poszukiwaniu lepszego zycia? Poniewaz nie moga zyc spokojnie w swoich domach, nie maja jedzenia, picia nie mowiac juz o ubraniach czy sierodkach higieny. Podrozuja w tyk lodeczkach bez zabespieczenia, narazajac swoje zycie poto aby zapewnic byt dla swojej rodziny, jedynie co mozemy zrobic to zyczyc im powodzenia zaby im sie udalo tak jak udalo sie mnie.

    La vida es dura i finalment mors, però cadascú de nosaltres té dret per a sobreviure la vida com es pot millor. Doncs perquè cada vegada mes persones s’escapa del seu país per buscar la millor manera de viure? Doncs no poden viure tranquils en la seva casa, no tenen aliments, ni aigua, sense dir sobre la roba o els cossos de higiene. Viatgen en els pasteres sense cap seguretat, i deixant tot que tenen par a buscar la millor vida per la seva família. Lo que nomes podem fer es dir a ells que tindran molta sort, perquè nosaltres no podem fer res.

    ResponElimina